Discuții centrate pe dezvoltarea sportului în România ca mijloc pentru o viață sănătoasă, având în vedere deschiderea premierului către sport și cunoașterea problematicii din domeniul nostru de activitate, cu primul-ministru al României, Nicolae-Ionel Ciucă și președintele Federației Române de Culturism și Fitness, Gabriel Toncean.

Este important să avem și să oferim de la cel mai înalt nivel o perspectivă clară de dezvoltare şi modernizare pentru sportul românesc, ca o datorie pentru sportivii români care ne-au oferit multe bucurii prin performanţele obţinute în competiţiile europene şi internaţionale.

Sub conducerea lui Gabriel Toncean, președintelui Federației Române de Culturism și Fitness și susținerea Guvernului României, anul care tocmai s-a încheiat a fost un an foarte bun pentru România, iar prin efortul nostru, al tuturor, ne dorim ca anul 2023 să fie cel puțin la fel de bun!

Pentru prima dată în istorie, în 2022, România a devenit Campioană Europeană la Campionatul European de Culturism și Fitness din Santa Susanna, iar sportivii Lotului Național au obținut pentru România 53 medalii de aur 🥇, 53 medalii de argint 🥈 și 27 medalii de bronz 🥉, și au stabilit un nou record mondial la categoria Fitness Challenge Silver Level Team.

Cei mai buni ambasadori ai României sunt, fără dar și poate, sportivii noștri care muncesc neîncetat. Federația Română de Culturism și Fitness are sportivi cu care se mândrește, sportivi care ne-au facut să lăcrimăm, să strigăm de bucurie și să îi susținem.

Cu sporitivi atât de bine pregătiți care demonstrează că ambiția, perseverența și fair-play-ul sunt de neprețuit pentru a face performanță, România va aduce acasă și în acest an rezultate cu care ne vom mândri.