Sportivii din Ucraina, practicanți de fitness și culturism care au fugit din calea războiului vor fi sprijiniți de Federația Română de Culturism și Fitness (FRCF) în vederea participării la cele două evenimente de profil care se vor desfășura în acest an în țara noastră: Tiger Classic Diamond Cup România și Grand Prix România.

Președintele FRCF, Gabriel Toncean, a anunțat că vor fi efectuate demersurile necesare astfel încât sportivii ucraineni să obțină documentele necesare pentru înscrierea și participarea la cele două competiții de anvergură.

”Conflictul dintre Rusia și Ucraina are consecințe teribile asupra omenirii și implicit și asupra sportivilor. Nu putem rămâne impasibili față de sportivii care iată, au fost nevoiți să fugă din calea bombardamentelor și am decis să fim alături de toți cei care doresc să participe la competițiile internaționale organizate în acest an, în România. Îi vom sprijini concret în vederea înscrierii șii obținerii tuturor aprobărilor specifice din partea IFBB”, a declarat Gabriel Toncean, președintele FRCF.

Tiger Classic Diamond Cup România se va desfășura la București în perioada 13-14 mai 2022, iar Grand Prix România va avea loc la Sibiu în periooada 2-3 septembrie 2022.